Ετοιμασίες για Black Friday


Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές άρχισαν να προετοιμάζονται για τη φετινή Black Friday που θα εορταστεί στις 29 Νοεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις άρχισαν να αγκαλιάζουν τον θεσμό τα τελευταία χρόνια προσδοκώντας στα γρήγορα οφέλη που μπορεί να προσδώσει η αυξημένη κατανάλωση της συγκεκριμένης ημέρας. 

Η Μαύρη Παρασκευή είναι ένα ανεπίσημο όνομα για την ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες (την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου), η οποία θεωρείται η αρχή της εποχής των Χριστουγέννων. Γιορτάζεται με αυτό τον τρόπο από το 1952. 

Οι περισσότεροι μεγάλοι λιανοπωλητές ανοίγουν πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις, που προκαλούν καταναλωτική φρενίτιδα και μεγάλες ουρές έξω από καταστήματα. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, αναφέρει στη StockWatch ότι η ενημέρωση για τις εκπτώσεις από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα αρχίσει από την αρχή της εβδομάδας 25 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί 48 ώρες πριν.

Ερωτηθείς για το ποσοστό των εκπτώσεων, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι δεν φθάνει το 70%-80% που σημειώνεται σε άλλες χώρες αλλά ανέρχεται σε 30%-50%».

Σε εκπτώσεις προχωρούν την συγκεκριμένη μέρα και οι πιστωτικές κάρτες των τραπεζών, προσφέροντας μέχρι και δεκαπλάσιους βαθμούς για αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα. 

Πέραν των εμπορικών κέντρων και των άλλων καταστημάτων, για την Black Friday ετοιμάζονται και οι υπεραγορές. 

Ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, σημειώνει ότι ήδη οι υπεραγορές ετοιμάζονται και στα είδη μη τροφίμων αλλά και στα τρόφιμα παρόλο που η μέρα δεν είναι συνυφασμένη με τα τρόφιμα. «Οι προσφορές αναμένεται να είναι σημαντικές και θα καλύψουν μεγάλο φάσμα προϊόντων», αναφέρει.

 

STOCKWATCH

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

FEATURED PROPERTIES

Featured Property