Γύρω στα 1400 κέντρα εστίασης δεν κατάφεραν να σηκώσουν ρολά


    Ένας σημαντικός αριθμός κέντρων αναψυχής ειδικά σε ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και Πάφο δεν κατάφερε να επαναλειτουργήσει παρά την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε σχεδόν σε όλες τις πόλεις.

Από τις 3600 επιχειρήσεις εστίασης επαναλειτούργησαν οι 2200, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της οργάνωσης ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) Φάνο Λεβέντη. Εξέφρασε ταυτόχρονα απογοήτευση για τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν κυρίως στη Λεμεσό από επιχειρηματίες και θαμώνες οι οποίοι δεν τήρησαν τα μέτρα που επιβάλλει το πρωτόσκολο με αποτέλεσμα να στοχοποιείται ολόκληρη η βιομηχανία, όπως επεσήμανε.

«Δυστυχώς η συμπεριφορά των λίγων εκθέτει όλο τον κλάδο» επεσήμανε και υπενθύμισε ότι «εμείς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες εστίασης ζητήσαμε από την κυβέρνηση να μας επιτρέψει να επαναλειτουργήσουμε με πιο αυστηρά πρωτόκολλα τα οποία ένας μικρός αριθμός τα αγνόησε, οι περισσότεροι όμως τα τήρησαν κατά γράμμα».

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες να τηρούν τα μέτρα του πρωτοκόλλου γιατί ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτραπούν τα υγειονομικά δεδομένα με αποτέλεσμα να επιβληθούν και πάλι αυστηρά μέτρα αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Ζήτησε επίσης από τις αρχές και την αστυνομία να υπάρχει μια ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Ο κ. Λεβέντης, διευκρίνισε ότι «για άλλη μια φορά είχαν την τιμητική τους οι καφετέριες και τα μπαράκια σε Λάρνακα, Λεμεσό και Λευκωσία κυρίως την Παρασκευή και το Σαββάτο ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται η Πάφος, ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα επειδή ο κύκλος εργασιών τους συνδέεται με την τουριστική βιομηχανία.

Μειωμένη και η κίνηση στα ορεινά τα οποία δούλεψαν λίγο το Σάββατο επειδή ακόμη δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, είπε. Κλειστά παραμένουν και τα 100 μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης, πρόσθεσε.

Θα τα πουν με τον Υφυπουργό Τουρισμού

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, συμφώνησε ότι περισσότερο δούλεψαν οι καφετέριες και μετά τα μπαράκια από το νεαρότερο κόσμο, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες παρουσιάστηκαν πιο συγκρατημένες και προσεκτικές στις μετακινήσεις τους.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και Πάφο η κίνηση ήταν ελάχιστη ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις στα ορεινά θέρετρα λόγω καιρικών συνθηκών, επεσήμανε.

Ο κ. Θρασυβούλου είπε ότι «το απόγευμα θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού στον οποίον θα θέσουν τα αιτήματα τους για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να επιτραπεί από την 1η Απριλίου η λειτουργία των κέντρων εστίασης και στους εσωτερικούς χώρους με μια διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά στη λειτουργία των επιχειρήσεων στα ορεινά θέρετρα. Ζητούν επίσης την αύξηση των sms σε τρία χωρίς να υπάρχει καθορισμένος αριθμός για τα κέντρα εστίασης.

Για παράδειγμα, ανέφερε, όταν κάποιος βρίσκεται έξω για δουλειές να μπορεί να επισκεφθεί μια καφετέρια να πιεί ένα καφέ χωρίς να χρειάζεται να στείλει κι άλλο sms.

Επιπλέον θα συζητήσουμε και το τι μέλλει γενέσθαι με τα μουσικοχορευτικά κέντρα ώστε όταν αποφασιστεί ότι μπορούν να ανοίξουν, να γνωρίζουν με ποιους όρους θα γίνει αυτό.

«Θα συζητήσουμε και το θέμα του ανοίγματος των ξενοδοχείων για την εγχώρια αγορά σε μια προσπάθεια να δοθεί μια ανάσα και στις τουριστικές περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες πόλεις», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Θρασυβούλου κάλεσε τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μην στοχοποιείται ολόκληρη η βιομηχανία για τους λίγους ανεγκέφαλους, όπως τους χαρακτήρισε.

 

Stockwatch

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

FEATURED PROPERTIES

Featured Property