Τα 15 ομορφότερα σπίτια φτιαγμένα από κοντέινερ αξίας 2.000 ευρώ!

Δείτε στις φωτογραφίες πώς ένα – ή περισσότερα- απλά κοντέινερ μπορούν να μετασχημορφωθούν σε εντυπωσιακά σπίτια! Σκεφτείτε ότι 1 κοντέινερ κοστίζει περίπου 2.000€!

 

 

 

Το να έχετε ένα όμορφο, πολυτελές σπίτι δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε το να είστε ιδιοκτήτες μιας έπαυλης με θέα τον ωκεανό, ή χιλιάδες στρέμματα γης.

Δείτε τα σπίτια που έχουν δημιουργηθει από απλά κοντέινερ, τα οποία θα συμφωνήσετε ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

 

Και το καλύτερο απ' όλα είναι ότι για να δημιουργήσετε το σπιτιο των ονείρων σας, χρειάζεστε αρχικά μόλις 2.000 ευρώ (αναλόγως με το αν θα είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο). Τόσο κοστίζει ένα κοντέινερ, το οποίο σιγά σιγά (και με αρκετή εργασία) θα μπορέσετε να το μεταμορφώσετε στο σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν!

1. Σάο Πάολο, Βραζιλία

Τα 15 ομορφότερα σπίτια φτιαγμένα από κοντέινερ αξίας 2.000 ευρώ!   

 

 

 

 

2. Flagstaff, Αριζόνα 

 

 

 

 

 

 

 

3. Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα

 

 

 

 

 

 

 

4. San Antonio, Τέξας

 

 

 

 

 

 

 

5. Santiago, Χιλή

 

 

 

 

 

 

 

6. Ιερουσαλήμ

 

 

 

7. Pont-Péan, Γαλλία

 

 

 

 

 

8. Κολοράντο 

 

9. Curacaví, Χιλή

 

 

 

 

 

10. Trebnie, Σλοβενία

 

 

 

11. Coromandel, Νέα Ζηλανδία

 

 

 

 

 

12. Shadow Mountain, Καλιφόρνια

 

 

 

13. Rosneath Peninsula, Σκωτία

 

 

 

14. Amagansett, Νέα Υόρκη

 

 

 

 

 

 

 

15. New Plymouth, Νέα Ζηλανδία

 

 

 

 

 

Source: thetoc

 

 

 

Το σπίτι που βλέπετε κτίζεται σε μόλις 6 ώρες και κοστίζει 27.000 ευρώ

Το M.A.Di είναι ένα έξυπνο σπίτι που μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί μέσα σε 6 ώρες. Ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός, που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renato Vidal, το καθιστά εύκολο στην τοποθέτηση σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, ενώ είναι ανθεκτικό στο σεισμό και μπορεί να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου σε φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας.

 

 

 

Ο αρθρωτός σχεδιασμός του M.A.Di Home προορίζεται να δημιουργήσει μια βελτιωμένη, βιώσιμη διαδικασία μεταξύ της κατασκευής και της συναρμολόγησης. Χάρη στη μοναδική δυνατότητα αναδίπλωσής του, μεταφέρεται εύκολα οπουδήποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης. Η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει το ξεδίπλωμα κάθε δομοστοιχείου πριν από την προσθήκη της οροφής, του εσωτερικού δαπέδου και των τοίχων. Η εταιρεία εκτιμά ότι κάθε δομή χρειάζεται μόλις έξι ή επτά ώρες για να τοποθετηθεί. Επιπλέον, δεν χρειάζεται απαραίτητα να χτιστούν σε συγκεκριμένη βάση, επιτρέποντας στη δομή να έχει μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 

 

 

Το σπίτι διατίθεται σε μια ποικιλία σχεδίων και μεγεθών, ξεκινώντας από ένα μικροσκοπικό 27 τ.μ. έως ένα μεγάλο οικογενειακό 90 τ.μ. Κάθε μοντέλο είναι δύο ορόφων και διαθέτει κουζίνα, τραπεζαρία και μπάνιο στον πρώτο όροφο, με τα υπνοδωμάτια στον δεύτερο. Ο σχεδιασμός επιτρέπει τη βέλτιστη ποσότητα φυσικού φωτός στο εσωτερικό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μπαλκονιού στον επάνω όροφο και μεγάλης βεράντας στο ισόγειο.

Το σπίτι που βλέπετε κτίζεται σε μόλις 6 ώρες και κοστίζει 27.000 ευρώ - Εικόνα 5

 

 

NEWSIDE.GR

Scopus: Ανθεκτική σε πιέσεις λόγω πλεονάσματος η Κύπρος

Στις χώρες της ΕΕ που τα δημόσια οικονομικά της καταδεικνύουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις πιέσεις, κατά την υλοποίηση ενός διετούς δυσμενούς σεναρίου, περιλαμβάνει την Κύπρο, ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope, σε έκθεση του με τίτλο «Δημοσιονομικοί κίνδυνοι και κίνδυνοι χρέους» λόγω του σχετικά υψηλού πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος που καταγράφει. 


Σύμφωνα με τον οίκο, οι δείκτες χρέους για πιο ανθεκτικές χώρες της ΕΕ, όπως το Λουξεμβούργο, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Σουηδία, τη Μάλτα και την Κύπρο (οι τελευταίες χώρες αξιολογούνται το BBB-/ Σταθερό), αυξάνονται κατά μέσο όρο μόνο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στη διάρκεια ενός δυσμενούς σεναρίου, διάρκειας δύο ετών.

Προσθέτει ότι τα κράτη μέλη της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ, παράλληλα με τη Ρουμανία, κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ποσοστό του δημόσιου χρέους στο πλαίσιο της εξέτασης του δυσμενούς σεναρίου.

Όπως αναφέρει ο Scope, αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζεται από επιδείνωση των πρωτογενών δημοσιονομικών ισοζυγίων, συμπεριλαμβανομένων του επίπεδου των ελλειμμάτων πέραν του 3% του ΑΕΠ, στα παραδείγματα της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της κορύφωση τους στο πλαίσιο του δυσμενούς σεναρίου.

Σημειώνει πως οι οικονομίες αυτές, εισέρχονται σε ύφεση κατά την υλοποίηση του σεναρίου, με την ιρλανδική οικονομία να συρρικνώνεται κατά 7%, την Ελλάδα κατά 4,7% και την Ιταλία και Ρουμανία κατά 2,5% και την Ισπανία κατά 1,7%.

Προσθέτει ότι άλλες οικονομίες της ΕΕ που εμφανίζουν τις σημαντικότερες αυξήσεις των ποσοστών χρέους στην περίπτωση υλοποίησης του δυσμενούς σεναρίου του οίκου περιλαμβάνουν τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Σλοβενία (στην ΚΑΕ) κατά μέσο όρο 12 ποσοστιαίες μονάδες, στη Δυτική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και τη Γαλλία, κατά μέσο όρο 10 ποσοστιαίες μονάδες και στις Σκανδιναβικές χώρες, τη Φινλανδία κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες.

Μεταξύ των κεντροανατολικών κρατών της ΕΕ οι πιο ανθεκτικές όπως Τσεχία, Εσθονία και Πολωνία, παρουσιάζουν αύξηση του χρέους τους κατά περίπου 6% του ΑΕΠ, σημειώνει ο γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Αναφορικά με τα κράτη της ΕΕ με χαμηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση, που περιλαμβάνουν τη Βουλγαρία και την Κύπρο, ο Scope αναφέρει ότι οι δείκτες χρέους και ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της Βουλγαρίας είναι μεταξύ των χαμηλότερων στην ΕΕ, περίπου στο 20% του ΑΕΠ και περίπου στο 1% για το 2020-21, αντίστοιχα, ενώ σε σχέση με την Κύπρο ο γερμανικός οίκος τονίζει πως το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της Κύπρου αναμένεται να φθάσει στο 4,6% του ΑΕΠ στην διάρκεια των ετών 2020-24 σύμφωνα με το ΔΝΤ.

 

Source: Stockwatch

Ψηλώνει η Λεμεσός με ακόμη ένα πύργο ύψους 72 μέτρων

Στο μικροσκόπιο της περιβαλλοντικής αρχής η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία του «Mandarin Park» το οποίο θα περιλαμβάνει πύργο ύψους 72 μέτρων στο δήμο Γερμασόγειας, στη Λεμεσό, της εταιρείας «Mandarin Park Mediterranean Ltd».

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει δύο μέρη: α) Mεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και β) μοντέρνο και πολυτελές οικιστικό πύργο. Ο πύργος θα έχει ύψος 71,7 μέτρα και θα προσφέρει υπηρεσίες σπα, ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο, ενώ θα αποτελείται από διαμερίσματα τύπου στούντιο, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.

Πριν την κατασκευή του έργου το κόστος του οποίου υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα €16.385.000, θα προηγηθούν εργασίες κατεδάφισης μέρους των υφιστάμενων κτηρίων.

Σύμφωνα με την ΜΕΕΠ, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του 2021 και να διαπεραιωθούν μέχρι το 2024.

Σημειώνεται επίσης ότι πλησίον της περιοχής του έργου εντοπίζονται δύο οργανωμένες παραλίες λουομένων.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, μετά από επιτόπιες επισκέψεις και με τα υπάρχοντα στοιχεία που αφορούν τη χλωρίδα, την πανίδα και τη βιοποικιλότητα, δεν αναμένεται να υπάρχουν σημαντικά είδη βιοποικιλότητας, πανίδας ή χλωρίδας στον τόπο που θα αναπτυχθεί το έργο ή στην γύρω περιοχή, ενώ αναφέρεται ότι εντός του τεμαχίου ανάπτυξης υπάρχουν διάφορα καλλωπιστικά δέντρα, τα οποία, βάσει του χωρομετρικού σχεδιασμού, δεν θα επηρεαστούν.

Χώροι Στάθμευσης

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα συμπεριλαμβάνει, στο σύνολο, 98 (ενενήντα οκτώ) χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 6 (έξι) θα διαμορφωθούν για ΑμΕΑ. Οι χώροι αυτοί θα διαμορφωθούν στο υπόγειο και ισόγειο του έργου και θα σχεδιαστούν για ιδιωτική χρήση. Επιπλέον θα εγκατασταθεί στάθμευση για ποδήλατα με σκοπό την προώθηση του μέσου αυτού.

 

Source: StockWatch

Lanitis Golf: Σημαντικές μετοχικές αλλαγές

Σημαντικές μετοχικές αλλαγές ανακοίνωσε η Lanitis Golf οι οποίες θα επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου Limassol Greens Golf Resort στη δυτική Λεμεσό.

H Lanitis Golf Public Co, ανακοίνωσε πως στις 15 Ιανουαρίου η MCY Development αγόρασε από τη Lanitis Farm Ltd το 99,99% του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι του ποσού των €75 εκ., εκ των οποίων τα €25 εκ. καταβλήθηκαν σε μετρητά. H MCY Development ελέγχεται κατά 50% από τη Lanitis Farm (συμφερόντων του Ομίλου Λανίτης) και κατά 50% από την AMOL Enterprises. Όλες οι μετοχές της AMOL Enterproces κατέχονται από διεθνείς επενδυτές οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία το 2014 υπέβαλε στην πολεοδομική αρχή αναθεωρημένα σχέδια για το master plan του έργου για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας με ουσιαστικές τροποποιήσεις στην ανάπτυξη που εγκρίθηκε εντός του 2012.

Τον Μάρτιο του 2017 έχουν εκδοθεί οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες για την δημιουργία γηπέδου γκολφ και τον διαχωρισμό αναπτύξεως 501 οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη καθώς επίσης και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ αυξάνοντας το συνολικό δομήσιμο εμβαδόν από 100.000 στις 150.000 τετραγωνικά μέτρα.

 

 

STOCKWATCH

 

Με εκποιήσεις και Εστία κάνει πρεμιέρα η βουλή

Πρεμιέρα με τα φλέγοντα θέματα της οικονομίας, που συνεχίζουν να ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία, θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στη StockWatch του προέδρου της επιτροπής  Άγγελου Βότση, στις δύο πρώτες συνεδρίες του νέου έτους, στις 13 και 20 Ιανουαρίου, τα μέλη της επιτροπής οικονομικών θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον υπουργό οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για το αποτέλεσμα της πρόσκλησης για συμμετοχή των ενυπόθηκων δανειοληπτών στο σχέδιο Εστία και από το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου για το πλαίσιο των εκποιήσεων.

Όσον αφορά το σχέδιο Εστία ο  κ. Βότσης, είπε ότι «στο τραπέζι βρίσκεται η εισήγηση του ΔΗΚΟ την οποία υιοθετούν και άλλα κόμματα ότι δηλαδή θα πρέπει να στηριχθούν οι συνεπείς δανειολήπτες που δεν καλύπτονται μέσα από τα κριτήρια του σχεδίου Εστία».

Σημείωσε ότι «θα ενημερωθούμε λεπτομερώς για το αποτέλεσμα της υποβολής αιτήσεων και για το πλάνο του υπουργού οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για στήριξη των δανειοληπτών που δεν εμπίπτουν στα κριτήρια του σχεδίου Εστία και αναλόγως θα πράξουμε».

Η επιτροπή θα ζητήσει επίσης ενημέρωση και από το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου για το πλαίσιο της διαχείρισης των εκποιήσεων.

Ο κ. Βότσης εξήγησε ότι όσον αφορά το πλαίσιο διαχείρισης των εκποιήσεων το οποίο θα αφορά τους δανειολήπτες που αισθάνονται ότι έχουν αδικηθεί, η ΕΚΤ και ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός οι οποίοι ζήτησαν να έχουν δικαίωμα έκδοσης νομικής γνώμης, δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν έτοιμη την απάντηση τους το Δεκέμβριο.

«Άρα τώρα αναμένουμε ως επιτροπή ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει το πλαίσιο είτε στις 13 είτε στις 20 Ιανουαρίου. Η τελική ατζέντα θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ημερομηνία που θα μας δώσει ο κ. Ηροδότου», διευκρίνισε.

Επί τάπητος, είπε θα τεθούν και τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα που έγινε το 2016 με την απόρριψη από τη βουλή των σχετικών νομοσχεδίων. Μετά την εξέλιξη αυτή όπως είχε δηλώσει ο τέως υπουργός οικονομικών η κυβέρνηση αναγκάστηκε προκειμένου να επιτευχθεί η συναίνεση των κομμάτων να προβεί σε κάποιες αλλαγές και προσαρμογές.

Στην ατζέντα της μιας ή της άλλης επιτροπής ανάλογα με το πώς θα κτιστεί το πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται και το ταμείο αλληλεγγύης.  Θα εξεταστούν επίσης και οι προϋπολογισμοί των τριών ημικρατικών οργανισμών (Αρχής Λιμένων, ΡΙΚ, και Επιτροπής Σιτηρών) που δεν είχαν κατατεθεί έγκαιρα γι’ αυτό η επιτροπή τηρώντας τον κανονισμό της βουλής δεν τους κατέθεσε στην ολομέλεια για ψήφιση διότι δεν υπήρχε ικανοποιητικός χρόνος εξέτασης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βότση, θα συνεχιστεί και η συζήτηση για τη δημιουργία  υφυπουργείου καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας το οποίο θα διαχειρίζεται και τα λεφτά που θα εισρέουν από το επενδυτικό πρόγραμμα. Υπάρχει εισήγηση όπως το τμήμα υπηρεσιών πληροφορικής και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και οι αρμοδιότητες τους μεταφερθούν ως Τμήματα του Υφυπουργείου Καινοτομίας.

 

STOCKWATCH

Yellow weather warning as rain and snow grip the island (video)

Snow and rain continue to lash the island as the Met office has issued a further yellow weather warning.

Cold weather will prevail on Thursday and Friday, while the roads leading to Troodos from Karvounas, Platres and Prodromos are open only to vehicles with snow chains due to heavy snowfall in the area.

According to the latest reports, the height of snow at Troodos square has reached 31 centimetres.

Police urge drivers to be extremely careful and comply with the instructions of police officers in the area.

The latest weather warning will remain in effect until 5am on Friday.

 

 

On Thursday, rain and isolated thunderstorms are expected, as well as snow in the mountains, with moderate to strong winds. Fog is also predicted, especially in the mountains and the foothills.

Temperatures will rise to 15C inland, 16C at the coast and just 4C in Troodos.

At night they will drop to 6C in the Nicosia area, 9C in coastal regions and around zero in the higher mountains.

During the weekend, the weather will change, with more sunshine on the way, but some light snowfall in the mountains and rain in other areas are a possibility.

 

Source: CyprusMail

 

 

ELEGANT CHRISTMAS LIVING ROOM DECOR IDEAS TO CELEBRATE IN STYLE

Like the kitchen, the living room is the heart of the home, especially during the holiday season. It's

where you gather with loved ones, enjoy time by the fire, and keep warm during cold winter nights.

So this year, make your living room, even more, inviting with decor that embraces the spirit of the

holidays. These creative Christmas living room decor ideas are all the inspiration you need to

celebrate the holidays in style.

 

LAYERS OF LIGHTS

You can never go wrong with lights to dress up your garland or Christmas tree.

 

 

HOLIDAY FLORALS

Add holiday cheer to a coffee table with a festive arrangement of red and white blooms. Incorporate touches of greenery to complement your tree.

 

SNOWFLAKE ACCENTS

Of course, all eyes will be on your tree for Christmas, but bringing attention to your windows is also a good idea. A simple trio of snowflake wall accents is all that's needed to complete your Christmas living room look.

 

Get into the holiday spirit by upgrading your curtains for the season. A classic plaid is perfect for a sophisticated look.

 

ELEVATED NEUTRALS

This living room is grounded in timeless neutrals, which are perfect for layering Christmas decor. From hurricanes that are filled with silver ornaments and topped with white floral arrangements to the mantel that's dressed in stockings and white garland, there's so much to love about this festive living room.

 

MIXED METALLICS

Decorating around one metallic is chic, but mixing two—like silver and gold—is just as sophisticated. Test the trend with both gift wrapping and ornaments for a cohesive look.

 

SYMMETRICAL BEAUTY

Symmetry is a go-to decorating trick for top designers. Make this design principle work for you this holiday season by dressing your windows up with a trio of an eye-catching wreath design.

 

CROSS-SEASONAL

Whether you lack the weather for a white Christmas or simply love that summer look, there are ways to achieve a sunshine-inspired room that is also festive. The grassy green wreaths, bare garland, and white candle holders in this room are Christmas-appropriate with summery undertones.

 

ROMANTIC WITH RED

This living room features sultry red accents that embrace a holiday palette while exuding a romantic vibe. This holiday, try a Christmas color scheme with non-traditional decor, like warm throw pillows and red roses.

 

THE SMALL-SPACE SOLUTION

If you're big on holiday decorating, but short on square footage, a mini tree allows you to get festive without overwhelming your home.

 

FESTIVE FURNITURE

The holidays are the perfect excuse to make use of vintage furniture that's been tucked away in your attic. An antique rocking chair reminds us of the nights we stayed up listening to Christmas stories, cozied up by the fire with a mug of hot cocoa.

 

BOLD BERRIES

A perfect transition from fall to winter, these berry wreaths and garlands add a warm pop of color to a natural and elegant design.

 

THE MINIMALIST

To maintain the simplicity of a minimalist home, opting for simple, geometric decor is a no-brainer. The white metal tree, graphic pillows, and triangular table accents are understatedly festive.

 

A FESTIVE LEDGE

Consolidate your living room Christmas decor, like on a shelf or mantel, for a look that is more subdued.

 

Source: ELLE DECOR

Κομισιόν: Επιστολές σε Κύπρο, Μάλτα για διαβατήρια

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Εκπρόσωπος Κρίστιαν Βίγκαρτ, επιβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, πως η Κομισιόν απέστειλε στις κυπριακές και τις μαλτέζικες αρχές επιστολές σχετικά με το ζήτημα και το πρόγραμμα της λεγόμενης “χρυσής βίζας”.

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν ζητά πληροφορίες από την Κύπρο σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο συγκεκριμένα θέμα, πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την αξιολόγηση και τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής ειδικών που εξετάζει το ζήτημα σφαιρικά, ως προς την διαφάνεια και τη διακυβέρνησή του.

Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι τα Κράτη Μέλη είναι αρμόδια για να θέτουν τους όρους απόδοσης υπηκοοτήτων, αλλά αυτό πρέπει να συνάδει και με το κοινοτικό δίκαιο.

 

 

 

Stockwatch

Στη Λάρνακα μετρούν τα πολυώροφα

Τη δική της δεκαετία ζει η Λάρνακα η οποία πλέον δεν θυμίζει τίποτα από τον φτωχό συγγενή των άλλων πόλεων, με το ένα αναπτυξιακό έργο να διαδέχεται το άλλο.

Στη μεγάλη γκάμα των έργων που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή σύντομα θα προστεθούν άλλα τρία, που θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη στη ζυγαριά της περιβαλλοντικής αρχής.

«QII» 15 ορόφων

Το προτεινόμενο έργο αφορά πολυώροφο κτήριο γραφείων με την ονομασία «QII» το οποίο θα αποτελείται από δεκαπέντε ορόφους, της εταιρείας Seglane Investments, στο δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την ανέγερση του έργου που κατατέθηκε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής το κτήριο θα φιλοξενεί δεκατρία γραφεία (1 γραφείο στον κάθε όροφο), καφετέρια/bar στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα, καθώς και δύο επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης και δύο μηχανολογικούς ορόφους. 

Το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Λάρνακας στην ενορία Αγίου Νικολάου.

Το συνολικό ύψος θα είναι ίσο με 63.60 m από το υψόμετρο του υφιστάμενου εδάφους. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 1125 τ.μ. και εκτιμάται ότι το κτήριο καλύπτει περίπου του 40% της έκτασης αυτής στο ισόγειο επίπεδο. Το υπόλοιπο εμβαδόν του έργου περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.

Η μέθοδος κατασκευής του θα είναι αντίστοιχη με τα έργα ίδιας φύσης (πολυκατοικίες – πολυώροφα κτήρια). Το κτήριο θα αποτελεί σύμμικτη κατασκευή (μεταλλικές δοκοί και υποστυλώματα σε συνδυασμό με την κατασκευή στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα – πλάκα και θεμέλια).

«QIII» 12 ορόφων

Το δεύτερο κτήριο που θα τεθεί στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το προτεινόμενο έργο είναι το 12όροφο κτήριο υπό την ονομασία QIII αποτελούμενο από γραφεία που προγραμματίζει η εταιρείας Solarzo Trading Ltd στη Λάρνακα.

Το προτεινόμενο έργο το οποίο θα φιλοξενεί γραφεία, χωροθετείται εντός της πόλης σε μικρή απόσταση απο τον κεντρικό πυρήνα της πόλης. Βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, παράλληλη της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στην οποία συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εμπορικών αναπτύξεων, διοικητικών υπηρεσιών καθώς και οικιστικών αναπτύξεων.

Σημειώνεται ότι χάρη στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια προκύπτει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για επικάλυψη εμπορικών αναγκών και επαγγελματικής στέγασης. Σκοπός του έργου είναι να καλύψει μέρος αυτών των αναγκών ενώ θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.

Infinity Residences 11 ορόφων

Στη λίστα τον project της εταιρείας Rinon Investment, η οποία προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία «Infinity Residences», βρίσκεται κτήριο 11 ορόφων στο δήμο Λάρνακας.

Το προτεινόμενο έργο αφορά οικιστική ανάπτυξη η οποία θα αποτελείται από έντεκα (11) ορόφους, 27 διαμερίσματα, γυμναστήριο και έναν υπόγειο χώρο.

Το έργο γειτνιάζει στα ανατολικά με κατοικίες και πολυκατοικίες, στα δυτικά με γραφεία και στα βόρεια με καταστήματα (αυτοκινήτων και υποδημάτων).

Γενικά, στην περιοχή μελέτης παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα με την παρουσία σημαντικού αριθμού οικιστικών αναπτύξεων, καφεστιατόρια, κτήρια γραφείων, υποκαταστήματα τραπεζών, το λιμάνι Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές. 

Σκοπός του έργου είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών αναγκών της περιοχής. Παράλληλα αναμένεται ότι η λειτουργία του θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της. 

Αναλυτικότερα, το έργο θα αποτελείται από τα ακόλουθα: 11 όροφοι και 1 υπόγειος χώρος, 27 διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στο επίπεδο 1-11.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν 5 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 12 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων και 10 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, γυμναστήριο, αποδυτήρια και χώρος αναμονής στο ισόγειο, roof garden, 31 χώροι στάθμευσης στο υπόγειο, 3 χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ και 6 χώρους στάθμευσης για ποδήλατα στο ισόγειο, και 27 αποθήκες και υπόγειο. 

Μεγάλο μέρος του ισογείου χώρου θα τοπιοτεχνηθεί κατάλληλα με καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, υγρά στοιχεία και μονοπάτια και το 25% αυτού θα είναι δημόσια προσβάσιμο. Στον κλειστό χώρο του ισογείου θα στεγάζεται γυμναστήριο και χώροι αποδυτηρίων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους ενοίκους. Οι όροφοι 1-11 θα αποτελούνται από διαμερίσματα

 

STOCKWATCH

Page 1 of 28